Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Řecko oznamuje třítýdenní celonárodní blokování, které má omezit nárůst virů

Čas vydání: 2020-11-06 11:20:30  Hity: 4

ATÉNY - Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis oznámil ve čtvrtek třítýdenní celonárodní uzavření v rámci opatření k omezení dalšího šíření nového koronaviru.

" Rozhodl jsem se přijmout drastická opatření dříve než později. Nebudu ohrožovat životy našich občanů, " uvedl řecký premiér na adrese vysílané živě na veřejnoprávní stanici ERT.

Vysvětlil, že toto rozhodnutí přijal kvůli exponenciálnímu nárůstu případů COVID-19 za poslední týden.

" Viděli jsme téměř 10 000 případů za pět dní. Viděli jsme výrazný nárůst hospitalizací, u pacientů na JIP, špatný poměr hospitalizací a propuštění, " řekl.

Uzávěrka, druhá svého druhu od začátku pandemie, vstoupí v platnost v platnost v sobotu od 6:00 místního času, uvedl.

Pod uzamčením je zakázán veškerý zbytečný pohyb osob. Občané budou muset vyplnit žádost a informovat úřady e-mailem nebo SMS o jejich pohybu striktně do práce a z práce, nakupovat jídlo nebo léky, navštívit lékaře nebo osobu, která vyžaduje péči. Budou moci cvičit samostatně nebo s druhou osobou nebo chodit se psem.

Mateřské a základní školy zůstanou otevřené, zatímco střední školy se zavřou a zavedou distanční vzdělávání.

Mitsotakis uvedl, že řecká vláda bude podporovat občany, kterých se nové uzavření dotkne.

" Země má hotovostní rezervy přes 37 miliard eur a nikdo nezůstane pozadu. Naší prioritou jsou ty nejzranitelnější, " zdůraznil.

Zaměstnanci, kteří budou v listopadu pozváni, dostanou začátkem prosince 800 eur místo 534 eur, navíc k jejich vánočnímu bonusu. Všechny dávky v nezaměstnanosti, které skončily v září a prosinci, budou navíc prodlouženy o dva měsíce. Nakonec bude poskytnuta jednorázová dávka 400 eur dlouhodobě nezaměstnaným, kteří již dávky nedostávají.

Infekční onemocnění Profesor Sotirios Tsiodras, člen výboru odborníků radí řeckému ministerstvu zdravotnictví s řízením výzvy COVID-19, představil epidemiologická data, která podnítila rozhodnutí o úplném celonárodním blokování v Řecku.

" Virus se pohybuje velmi vysokou rychlostí s velmi významným přenosem v posledních dnech, " řekl.

Tsiodras varoval, že systém zdravotní péče bude v nadcházejících dnech pod větším tlakem a hospitalizace se neomezuje pouze na seniory.  


Předchozí: \\\'mohou chránit před COVID-19

další: S jedním strojem vytvořte bezpo...

Poptávka